7 tips voor een vol herfstweekend in Groningen

Er is ook dit najaar weer van alles te doen in het mooie Groningen. Nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Bekijk snel deze tips van de site Toerisme Groningen en hup.. op naar Groningen! Groningen Buiten wenst je een: Fijn weekend!

http://toerisme.groningen.nl/blog-egnbg/7-tips-in-vol-herfstweekend-in-groningen

Nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Dat komt goed uit, want wij delen graag een aantal tips met je. Wat dacht je bijvoorbeeld van de start van de expositie Rodin – Genius at Work, de intocht van Sinterklaas en het Jonge Harten Theaterfestival? En dat is nog lang niet alles. Lees verder om te ontdekken wat er dit herfstige weekend nog meer in Groningen te beleven is.

Jonge Harten Theaterfestival

18 t/m 26 november – Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Jonge Harten Theaterfestival. Vanaf vrijdag 18 november presenteert Jonge Harten meer dan vijfentwintig vernieuwende voorstellingen van jonge theatermakers uit zowel binnen- als buitenland. Met veel jonge makers, beeldend en fysiek theater, performance, dans, muziek en een bruisend festivalhart is Jonge Harten een festival om te ontdekken. Het theaterfestival vindt plaats in bijna alle theaters in de stad Groningen. Lees meer

World Press Photo

18 november t/m 11 december – World Press Photo brengt je in aanraking met indringende beelden door een inkijk te geven in het dagelijks leven van mensen uit verschillende landen en culturen van de wereld. In de tentoonstelling worden de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar getoond. Onder de beelden bevindt zich onder andere Hope for a new life van de Australische fotograaf Warren Richardson, waarop vluchtelingen aan de grens van Servië en Hongarije worden geportretteerd. De synagoge aan de Folkingestraat vormt het decor voor deze bijzondere tentoonstelling. Lees meer

Rodin – Genius at Work

19 november t/m 30 april – Op zaterdag 19 november gaat de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland van start. Met Rodin – Genius at Work is het Groninger Museum erin geslaagd om opnieuw een publiekstrekker van formaat naar Groningen te halen. Laat je inspireren door ruim 120 beelden en 20 werken op papier van de beroemde beeldhouwer en kunstenaar Auguste Rodin. Bewonder zijn bekendste werken De Denker en Balzac en bekijk de nooit eerder vertoonde foto’s die Rodins creativiteit omlijsten. Lees meer

Oostzeedagen

18 november t/m 21 december – Tijdens de Oostzeedagen organiseert het Veenkoloniaal Museum diverse activiteiten die in het teken staan van de geschiedenis van de Veenkoloniën. Onder andere een uitvoering van een waargebeurd zeemansverhaal, een lezing over de geschiedenis van Delfzijl, live muziek en een reis naar Gdańsk staan op het programma. Laat je meevoeren naar het verleden en ontdek de geschiedenis van de Veenkoloniën. Lees meer

Intocht Sinterklaas

19 november – De tijd van pepernoten, chocoladeletters en taaitaai is weer aangebroken. Op zaterdag 19 november meren Sinterklaas en zijn Pieten met de pakjesboot aan in de stad Groningen. Nadat ze van boord zijn gegaan maken ze een rijtoer door de binnenstad die eindigt op de Grote Markt. Daar worden ze feestelijk ontvangen door de burgemeester. Ook dit jaar kunnen kinderen weer deelnemen aan een kleurplatenactie. Voor de mooiste inzendingen heeft de Sint een leuke verrassing in petto. Lees meer

Brocantefair in de Martinikerk

19 november – Liefhebbers van brocante moeten zaterdag 19 november vrijhouden in hun agenda. Op deze dag wordt er een brocantefair georganiseerd in de bijzondere ambiance van de schitterende Martinikerk. Of je nu houdt van stoer en industrieel of juist van romantisch en liefelijk: voor iedereen die dol is op brocante is er wel iets te vinden. Met in totaal 40 kramen van bekende brocanteurs uit heel Nederland is de brocantefair zeker een bezoek waard. Lees meer

SinterKerstMarkt in Haren

20 november – De jaarlijkse zoektocht naar cadeautjes voor de feestdagen staat weer voor de deur. Begin dit jaar op tijd en bezoek op zondag 20 november de SinterKerstMarkt in Haren. In de Biotoop worden op deze dag bijzondere, creatieve en verantwoorde cadeautjes verkocht. Van (kinder)kleding en illustraties tot sieraden en (gezonde) bonbons: er is voor ieder wat wils. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Terwijl jij over de markt struint, kunnen zij deelnemen aan een leuke activiteit. Lees meer

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.