Hoe dat een jaar geleden ongeveer ging..

Vorig jaar rond deze tijd zaten Almar en Baukje hier te koffiedrinken, samen met twee ambtenaren van de gemeente Zuidhorn. Zij hadden namelijk gevraagd naar de mogelijkheden voor uitbreiding van onze B&B in de voormalige stallen. Het weer was goed, de koffie viel er lekker in op de vroege ochtend, maar toch waren Almar en Baukje licht nerveus. Want hoe zouden onze plannen vallen en wat zou er voor nodig zijn om het dan ook echt te doen!

De ene ambtenaar stelde wat vragen overĀ  onze kippen en hoeveel haast we hadden met onze uitbreidingsplannen. Almar wilde een uitgebreid verhaal uit de doeken doen, maar de ambtenaar onderbrak hem en pakte wat papieren uit zijn tas. “Als jullie niet te lang wachten met jullie aanvraag en de uitbreiding Boerderijkamers noemen, dan kan de gemeente zich naar verwachting prima vinden in deze nieuwe bestemming van de boerderij.” De ambtenaar slurpte aan zijn koffiekopje en gaf de papieren aan Baukje met wat passages uit de gemeentelijke verordening. Dat was het.. “En misschien kunnen we nog even in de stallen te kijken, zodat we alvast wat aanwijzingen konden gevenĀ  voor een soepele aanvraag…” Maar natuurlijk!! Almar en Baukje waren stil… en blij!

En nu een jaar later zijn de nieuwe verblijven vergund en zijn 2 van de 3 nieuwe ‘boerderijkamers’ in gebruik en is de derde kamer in de maak! Hoe mooi is dat dan?!

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.