Kip met sinaasappel, honing en tijm

Heerlijke kippetjes nog lekkerder maken! Dat was het motto dit weekend. Ik heb een niet te moeilijk recept gevonden van kip uit de oven met sinaasappel, honing en tijm. De boter en een flinke scheut sherry maken het af. Mmmm… een aanrader! Hieronder het recept (uit ‘Boodschappen’ van Attent) en natuurlijk foto’s.

P1070133P1070136P1070142P1070159

Ingrediënten: 1 Groningen Buiten kip, 2 sinaasappels, 150-200 gr zachte boter, 2 eetl honing, 1 eetl mosterd, bosje verse tijm, 1 glas sherry

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de sinaasappels schoon en rasp de helft van de schil. Pers beide sinaasappels uit. Meng de sinaasappelrasp met de boter, honing, mosterd en tijmblaadjes. Maak inkepingen in het vel van de kip en bestrooi de kip van binnen en buiten royaal met zout en peper. Smeer de kip rondom in met het botermengsel, ook door de inkepingen onder het vel. Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal. Giet de sinaasappelsap en de sherry erlangs en bak de kip in het midden van de oven 30-45 minuten. Draai de temperatuur terug naar 150 graden en bak de kip nog een uur. Begiet elke 15-20 minuten met de jus en draai de kip halverwege (borst omhoog). Snij de kip eventueel in stukken en serveer met de jus. Lekker met aardappelen en groenten of sla.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.