Kip Tandoori

Voor dit recept moet je eerst even langs de toko én je moet op tijd beginnen. Maar het resultaat mag er zijn! De kip is namelijk het lekkerst als je de marinade een nachtje in laat trekken. Het bereiden zelf kost ongeveer 45 minuten.

Ingredienten 4 personen: 1 Groningen Buiten kip, 200 gr yoghurt, 1 tl geraspte verse gemberwortel, 2 geperste teentjes knoflook, 1 tl garam masale, 2 tl gemalen koriander, 1/4 tl gemalen kurkuma, 1 el tandoorikruiden, 4 el citroensap, 1 el citroensap, 1 el plantaardige olie, zout, partjes limoen of citroen voor de garnering.

Snij de kip in 8 (of meer) stukken en haal het vel eraf. Leg de kip in een ondiepe niet-metalen schaal. Zet apart.

Meng de yoghurt, gemberwortel, knoflook, garam masala, koriander, kurkuma, tandoorikruiden, het citroensap en de olie in een kom. Voeg zout naar smaak toe.  Verdeel over de kip zodat het vlees bedekt is. Dek de schaal af en zet hem indien mogelijk een nacht in de koelkast.

Rooster de kipstukken 30 minuten in een voorverwarmde oven op de heetste stand (240 graden) óf tot ze gaar zijn. Neem uit de oven, garneer met partjes limoen of citroen en serveer meteen. Lekker met rijst en ijsbergsla met ui en komkommer. Of gewoon met aardappels en sperzieboontjes. Lekker!

P1070443P1070449

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.