Heerlijke kippensoep

Wij krijgen regelmatig de vraag wat te doen met het karkasje van onze Groningen Buiten kip. Het karkasje komt apart verpakt mee, wanneer je onze kip in delen besteld. Het antwoord is simpel: je maakt er de heerlijkste kippensoep van. Moeilijk? He-le-maal niet! Hieronder een recept.

Ingrediënten: 1-2 Groningen Buiten karkassen, 1 prei, 1 winterwortel, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 2 hele kruidnagels, nootmuskaat, peper en zout, eventueel vermicelli, bladselderij en/of peterselie.

Was en snij de prei, wortel en ui in grove stukken. Hou eventueel een klein stukje prei achter voor de garnering Doe de karkas(sen), groente, laurier en kruidnagels in een (soep)pan en giet er koud water bij totdat de karkas(sen) onder water staan. Breng aan de kook en laat vervolgens minimaal 4 uur heel zachtjes koken. Eventueel op een vlamverdeler en een paar uurtjes langer mag ook voor een nog betere smaak.

Zeef de soep. Haal het vlees van het karkas en gooi karkas, groente en kruiden weg. Alle smaak zit inmiddels in de soep. Doe het kippenvlees terug in de pan. Breng op smaak met flink wat zout en een snuf nootmuskaat en peper. Voeg eventueel de vermicelli toe en laat de soep nog 5-10 minuten doorkoken. Proef of de soep op smaak is en kruid zonodig bij. Serveer met fijngesneden prei, bladselderij en/of peterselie.

Mmmmmm…

P1070466

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.