Financiers gezocht! Groningen Buiten gaat weer groeien…

Gronigen Buiten gaat weer groeien…
In de winter 2017/2018 wil Groningen Buiten verder uitbreiden met een 4e kamer en 2 studio’s  in de voormalige stallen. De uitbreidingen kunnen deels, maar niet volledig uit eigen middelen worden gefinancierd. Er is EUR 75.000 vreemd kapitaal nodig om de geplande uitbreidingen en noodzakelijke aanpassingen uit te voeren. Hiervoor zoekt Groningen Buiten financiers.

De instap per financier is EUR 2.500 of een veelvoud hiervan. De vergoeding is 4% rente per jaar. Het eerste jaar is aflossingsvrij. De (vervolg) aflossingsperiode is 5 jaar.
Meld je snel aan en doe mee!

Wat is Groningen Buiten
Groningen Buiten is een goedlopende B&B in een woonboerderij met 3 kamers. De B&B is eind 2014 gestart met 2 kamers en in 2016 uitgebreid met een 3e kamer. Behalve de kamers en de technische installaties is de boerderij grotendeels authentiek. De kamers hebben een luxe badkamer en toilet, Wifi, flatsceen TV, koffie- en theehoekje en boxspringbedden.

Groningen Buiten ligt in het Westerkwartier, ten westen van de stad Groningen. Het is het ideale vertrekpunt om het Noorden te ontdekken. Binnen een half uur zijn gasten in de stad Groningen, op het Wad, op de boot naar Schiermonnikoog, in het Nationaal park Lauwersmeer of het Nationaal landschap Middag-Humsterland.

Groningen Buiten onderscheidt zich vanwege haar mooie ligging, het uitgebreide ontbijt met eigen en/of lokale producten, persoonlijke aandacht, uitgebreide informatie over de leukste plekjes en activiteiten in de omgeving en vele extra’s zoals een gezamenlijke huiskamer, tuin, boomgaard, kippen en geiten, vrij gebruik van (borrel)fietsen, gratis parkeren, etc. Bovenal onderscheid Groningen Buiten zich door het zichtbare enthousiasme waarmee de B&B wordt gerund en waarmee elke gast in de watten wordt gelegd.

Groningen Buiten kreeg op de boekingssite Booking.com in 2017  van haar gasten een gemiddeld waarderingscijfer van 9,5 en op de boekingssite Bedandbreakfast.nl een 9.0.

Waarom uitbreiden?
Groningen Buiten wil uitbreiden naar 6 verblijven vanwege het succes van de eerste 3 kamers en het plezier wat de eigenaren hieraan beleven. Het einddoel is om samen volledig op de boerderij te kunnen wonen en werken.

De markt biedt volop mogelijkheden. Groningen Buiten moest deze zomer bijna dagelijks gasten teleurstellen vanwege te weinig capaciteit en ook kan zijn niet voldoen aan de vraag voor een wat langer (bv zakelijk) verblijf. De markt groeit en er loopt een toeristische promotiecampagne 2017-2020 voor de provincie Groningen. Een mooie kans om van mee te profiteren. Daarbij zijn er volop ideeën om meer gasten langer bij Groningen Buiten te laten verblijven.

De uitbreiding van 3 naar 6 verblijven is een eerstvolgende (tussen)stap. Uiteindelijk zullen er op de boerderij en het terrein 10-12 verblijven zijn voor maximaal 30 personen.

Waar wordt de financiering voor gebruikt?
Groningen Buiten wil een 4e kamer en 2 studio’s realiseren binnen de bestaande stallen van de boerderij. Deze worden op de begane grond gebouwd met zicht op de binnentuin. De tuin wordt voorzien van meer zithoeken. De bestaande (moderne) installatie voor verwarming, water, afvalwater zuivering en zonne-energie wordt uitgebreid. De gemeenschappelijke huiskamer/ontbijtkamer wordt opgeknapt. In de keuken wordt het tegelwerk vervangen en er worden praktische aanpassingen gedaan zoals het plaatsen van een RVS-werkbank en het creëren van extra opbergruimte. Naast de verbouwing is ook een bedrag gereserveerd voor een nieuwe website en extra promotie activiteiten.

Cijfers en begrotingen
Groningen Buiten heeft een prospectus samengesteld, waarin bovenstaande informatie staat, maar belangrijker nog, waar alle cijfers over omzet, bezetting, begrotingen en verwachte resultaten staan. Deze zijn vrijblijvend op te vragen door een mail te sturen naar info@groningenbuiten.nl of door contact op te nemen met 06-50244339 (Almar) of 06-533122447 (Baukje).

Belangstelling?
Wij maken graag op korte termijn een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over eventuele mogelijkheden of om vragen te beantwoorden. Groningen Buiten is te bereiken via de mail op info@groningenbuiten.nl of telefonisch op 06-50244339 (Almar) of 06-533122447 (Baukje).

Meer informatie over Groningen Buiten is ook te vinden op:
https:\www.facebook.com/groningenBuiten

Note maart 2018: Er kunnen nog enkele financiers mee doen! Minimale inzet EUR 2.500.