Klussen

De wens van Almar is om een echt ‘klushuis’ te hebben. En dat is gelukt!  De boerderij is goed onderhouden, maar hier en daar behoorlijk gedateerd. Er valt dus nog wel het een en ander te verbouwen op de boerderij.

2018 Vanaf januari 2018 is Almar begonnen met ons mega project. De koeienstallen worden verbouwd tot een vierde B&B kamer en twee studio’s. Wat een werk!

   

2017 Rond de jaarwisseling is Almar bezig geweest met project Verwarming. Overal zijn radiatoren geplaatst in gang en trappenhuis en inmiddels zijn ze volop in gebruik. Wat een verschil is dat! Geen kou meer voor onze gasten op de gang of in het trappenhuis, maar een behaaglijke temperatuur in het hele huis. En daar worden wij nou warm van! Weer een klein projectje afgevinkt.

 

2016 Voor 2016 stond de in gebruikname van een derde kamer op het programma. Hiervoor moest nog veel gebeuren. Dus drie keer raden waar wij druk mee waren in de weekenden tot de zomer.

Onze derde kamer is inmiddels in gebruik genomen. Omdat we de deadline niet volledig haalden hebben we in het najaar, de laatste details alsnog gerealiseerd. De kamers zijn afgewerkt met mooie details, de laatste kitnaadjes zijn gelegd en de deuren van alle kamers hebben hun definitieve kleur gekregen.

De gang boven is nu aan de beurt en daarna via het trappenhuis langzaam naar beneden. Oef.. wat is er nog veel te doen..

2015 Na een rustige periode qua klussen pakken we in de zomer van 2015 de draad weer flink op. Het succes van de B&B vraagt erom de derde kamer klaar te maken. Om dat te kunnen doen gaan we ook het nieuwe trappenhuis bouwen. Dit is een flinke klus. De constructieberekeningen zijn gemaakt en de vergunningen zijn in huis..  En vlak voor de zomervakantie zijn de muurdoorbraken gemaakt. Om de doorloop vlot te laten verlopen heeft Almar, naast alle helpende vrienden en vriendinnen, ook de hulp ingeschakeld van een aannemer. Deze heeft in de zomer, samen met Almar, het houtskelet van het nieuwe trappenhuis gemaakt.

Er wordt nog steeds hard gewerkt om het trappenhuis af te maken, de electra en verwarming aan te leggen, het houtwerk te verven en de puntjes moeten nog op de i, maar… de nieuwe ruime trap is sinds oktober 2015 in gebruik genomen! Wij zijn er trots op!

2014 Na een vertraging eind 2013 wordt in 2014 weer met volle vaart ingezet op het laatste stuk van de verbouwing. Wij hebben het plan opgevat om niet zelf boven te gaan slapen, maar om de bovenverdieping om te toveren in een B&B die voorlopig bestaat uit twee slaapkamers, ieder met een eigen badkamer en toilet. Almar tegelt, stuct en timmert er op los. Alle ruimtes en inrichting worden op maat gemaakt, wat een behoorlijke tijdsinvestering blijkt te zijn. Hulp van vrienden en familie wordt ingevlogen om alles op tijd af te krijgen. We hebben namelijk een deadline. In september 2014 is het openingsfeest.

2013 De hele winter van 2012-2013 wordt er verder geklust op de bovenverdieping. Het is de bedoeling dat hier drie slaapkamers en twee badkamers worden gebouwd. De hele vloer is verwijderd, de leidingen zijn gelegd en dan is een nieuwe vloer gelegd. De basis voor de nieuwe kamers is klaar. De volgende stap is het isoleren van het dak.

Verder met de bovenverdieping. In de zomer van 2013 is met  name de grootste slaapkamer aangepakt. De ruimte is geïsoleerd en de wanden beplaat. Nu is het tijd voor het stucen en het betegelen.

2012 Om te beginnen is rond oud en nieuw meteen een vervallen schuurtje vakkundig met de grond gelijk gemaakt. Weg ermee! Zo hebben  we vanuit de woonkeuken een veel beter uitzicht op de weilanden.

In januari 2012 is Almar begonnen met de eerste ‘klus’ in ons nieuwe huis: de kledingkast! Want hoeveel ruimte hier ook is, erg veel concrete opbergruimte was er niet. De deuren zijn gemaakt van ouderwetse blinden die vroeger soms aan de binnenkant van de ramen zaten. In een ijskoude schuur hebben we heel wat uurtjes doorgebracht met het kaalmaken van het houtwerk. Almar heeft daarna de rest van kast eigenlijk om de deuren heengebouwd. En we zijn maar wat trots op het resultaat.

Op 17 februari 2012 is het echte werk begonnen op de bovenverdieping, namelijk.. SLOPEN! Met hulp van ondermeer Fokko  en Patrick is de hele zolder leeggehaald. Alle slaapkamertjes worden eruit gesloopt. Wat overblijft is een mooie grote ruimte. Nu is het tijd om na te denken over een nieuwe indeling.

Ineens is het lente in 2012 en dan moet er buiten worden geklust. Het  (tijdelijke) terras wordt gebouwd in de binnentuin. Hier is het heerlijk genieten van de eerste voorjaarszon. Een enorm kippenhok wordt gemaakt zodat de kippen veilig kunnen scharrelen. De melkbus met huisnummer bij de oprit wordt opgeknapt. Baukje maakt een begin met de moestuin en vanaf nu heeft ze er een extra taak bij: grasmaaien… heel veel grasmaaien…

In de zomer van 2012 worden de ramen van het woonhuis voorzien van dubbele beglazing. En we krijgen er een stuk of wat dakramen bij. Wat een licht ineens op de bovenverdieping. Met hulp van Rudmer en Henk zijn deze klussen in twee weken geklaard!