Omgeving

Groningen Buiten ligt midden in het mooie vakantiegebied tussen het Leekstermeer en het Lauwersmeer. Het ideale startpunt dus voor vele (dag)uitstapjes in de omgeving. Hieronder enkele suggesties.

P1060673
Westerkwartier
Geen enkele streek in Nederland is zo rijk aan kerkjes in de romaanse of romaans-gotische stijl. Ook de molens, de boerderijen, de borgen en stinzen, de unieke terpen en vele musea maken dit gebied bijzonder. Ideaal dus voor wandelaars, fietsers en ruiters. Maar ook voor de automobilist of motorrijder die de omgeving per auto of motor wil verkennen.
Meer informatie…

lauwersmeer
Lauwersmeer

Het afsluiten van de Lauwerszee in 1969 creëerde een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Nationaal Park Lauwersmeer. In dit ongerepte gebied kun je wandelen, maar er is ook alle ruimte voor watersportliefhebbers. Bijvoorbeeld om te zeilen, (kite)surfen, kanoën en zwemmen. Zeer de moeite waard om een keer naar toe te gaan.
Meer informatie…

images[7]
Waddeneilanden
Op de waddeneilanden Schiermonnikoog en Ameland is het genieten van zee en duinen. In welk seizoen je ook komt, hier is altijd heerlijk uitwaaien op het strand. Een aanrader!
Meer informatie over Schiermonnikoog…
Meer informatie over Ameland…

Overwinteren in Groningen
Groningen Stad

Binnen een half uur ben je in de gezellige studentenstad Groningen. Hier kun je eindeloos winkelen, het beroemde Groninger Museum bezoeken of de vele gezellige restaurants, cafés en terrasjes ontdekken. En kom je met de trein? Vergeet dan niet om het prachtige stationsgebouw te bewonderen. Groningen Stad mag je niet overslaan!
Meer informatie…

Kijk verder onder ‘berichten’ of op Facebook om te zien waar wij zelf onlangs zijn geweest!

Logo Westerkwartier hart van het Noorden

logostapel_pms152