• darkblurbg

Maatschappelijk ondernemen is een belangrijk thema voor Groningen Buiten. Door kleine en grote bijdrage. Door soms gewoon even iets bewuster met de omgeving om te gaan. Door kleine doelen te steunen, door veel lokaal in te kopen en door duurzaam energie te produceren. Hieronder meer over wat we doen, ter inspiratie en om het belang te onderstrepen.

Onze windmolen

Al een aantal jaren produceren we onze eigen stroom met onze 21 mtr. EAZ windmolen.. Wat een superinvestering is dat gebleken. We produceren hier stroom voor zo'n 8 a 9 huishoudens. We koken elektrisch en we verwarmen onze studio's en boerderij ermee..

 

 

EAZ wind

Onze zonnenpanelen

En naast windenergie wekken we ook nog energie op met zonnepalen. We zijn hier voordat onze windmolen er stond mee begonnen. Voordeel van de molen en panelen. Bijna dag en nacht hebben we duurzame opwek. Dat maakt ons minder afhankelijk van het net, en we belasten daarmee het net ook minder.

 

 

Elize, duurzame energie uit het westerkwartier

Ons oud papier

Al jaren verzamelen we ons oud papier, wordt er papier bij ons gebracht en gaan we ook wel eens ophalen. Dit allemaal om eens in de zoveel maanden te kunnen bellen met deze supervrijwilligers ter behoud van zoveel moois in onze regio.

Oud papier over, je mag het altijd even komen brengen.. :-)  

 

Stichting tot behoud van de Nederlandse Hervormde kerk te Noordhorn

Ons statiegeld

Sinds een jaar verzamelen we samen met onze bewoners al onze statiegeld flesjes, blikjes en sapflesjes. Met een doel, een kleine ondersteuning voor Camping Polemonium. Een camping voor de minima. Hier kunnen gezinnen gratis een weekje op vakantie komen. Daarnaast is er een winkel en kweken ze groentes. Allemaal ter ondersteuning van mensen waarbij het financieel niet mee zit..

Groningen Buiten verdubbeld de opbrengsten van het ingezamelde statiegeld.

Camping Polemonium

Onze dopjes

We hopen dat vele met ons trouw alle plastic dopjes sparen. De gespaarde doppen worden De gespaarde doppen worden gerecycled en van de opbrengst kunnen geleidehonden de opleiding volgen die zij nodig hebben om dit dankbare en zware werk te doen.

En het verzamelen van de plastic doppen is ook nog eens heel goed voor het milieu, ze worden gebruikt om er nieuwe producten van te maken.

Stichting Vrienden Doppenactie Noord-Nederland

Onze dieren

Zoals het hoort op een (woon-)boerderij hebben we allerlei dieren bij ons wonen. Kippen, geiten, katten...

De een zorgt voor het maaien van het gras, de ander voor lekkere eitjes en de muizenstand wordt ook wat op peil gehouden..

Daar waar kan voeren wij biologisch en gebruiken we geen betreidingsmiddelen. Vooral de kippen en geiten worden biologisch gevoerd. Kleine moeite, lokaal ingekocht en zo in huis.

De zevenster, de groene vakwinkel